Bouwmeester 600

Jachthaven Bouwmeester heeft de afgelopen jaren een veelvoud aan houten ‘klassiekers’ gerepareerd, gerestaureerd en ingetimmerd.
Eigenaar Arjen Bouwmeester bedacht in deze tijd zijn eigen droom-sloep en nam ontwerper Gert Jan van der Rijd in de arm om deze wens te verwezenlijken. Na veel overleg en testen ontstond er een ontwerp dat voldeed aan de eisen die Arjen en Gert Jan stelden. Het resultaat, de ‘Bouwmeester 600’ mag er zijn.

Het karakter is duidelijk: moderne bouw in een klassieke jas. De hoge spitse steven, de mooie grote spiegel en het robuuste mahoniehouten potdeksel weerspiegelen de kenmerken van de bouwmeester 600: betrouwbaar, stoer en zeewaardig.

Bouwmeester 600

bouwmeester600_01
Voordek Bouwmeester 600

bouwmeester600_02
Zitbanken Bouwmeester 600

 

Constructie & bouwwijze

Volledige hout-epoxy (SP Systems) bouwwijze, spantloos.

Door deze bouwwijze is het mogelijk de sloep spantloos te bouwen. Zonodig wordt de romp met glasweefsel versterkt.

Afwerking

De volledig houten sloep wordt geheel met epoxycoatings van SP beschermd tegen invloeden van buitenaf.
De hoogwaardige 2-komponenten UV lak (SP Ultravar 2000) zorgt voor bescherming en langdurig behoud van de glans.

Uitrusting

Standaard is de Bouwmeeste 600 compleet uitgerust.

Onder de motorkist een Yanmar 1 GM 10/9 PK 1 cilinder diesel, 30 ltr. brandstoftank, brandblusser, lenspomp, navigatieverlichting, vlaggenstok met vlag en houder, bolders en verhaalklampen en in een door u te kiezen rompkleur en antifouling. Kiest u voor een sloep op maat, dan kunt u voor de intimmering kiezen uit een aantal voorstellen. Daarnaast is er keuze uit een uitvoerige lijst van opties ter verfraaiing, waardeverhoging en natuurlijk puur persoonlijke wensen. Levering als casco behoort tevens tot de mogelijkheden.

Basis-uitvoering

Het ‘instap model’ van de Bouwmeester 600 wordt als volgt geleverd:

Kleur en de romp en antifouling naar wens evenals de indeling van de sloep.