Plastic Whale

Jachthaven Bouwmeester is in 2013 gestart met de bouw van de eerste Plastic Whale, een boot gemaakt van plastic afval dat is opgevist uit de Amsterdamse grachten.

Plastic Whale & Jachthaven Bouwmeester op tv!

Jachthaven Bouwmeester heeft ruime ervaring met de bouw van kwaliteitssloepen zoals de Van Speijk. Het ontwerp van de Plastic Whale wijkt af van het ontwerp dat tot dusver is gecommuniceerd. De Plastic Whale organisatie had de ambitie om een designsloep van maar liefst 12 x 4 meter te bouwen. Een fantastische ambitie, maar de lat lag toch net een tikkeltje te hoog. De hoge kosten van de sloep dreigden een bottle neck voor het project te worden. Plastic Whale heeft besloten dat de boot geen doel op zich zou moeten zijn, maar een middel. Een middel om aandacht te vragen voor het probleem van de plastic soep.
Daarom is besloten een kleinere versie te bouwen. De keuze is daarbij gevallen op de Bouwmeester 600. Daar waren de materialen en de middelen voor. De boot is gepresenteerd op 5 maart 2014, tijdens de HISWA Boat Show in de RAI Amsterdam.